Bestuursleden

Bestuur

Werner Mareels


voorzitter


Werner was betrokken van bij de aanvang, einde 1997, bij de oprichting van de vzw van Pro Musica. Hij had al heel wat ervaring opgedaan in Antwerpen met de leiding van de feitelijke vereniging Pro Musica Diversa die toen enkele kamerensembles en zelfs een orkest groepeerde.

Werner kende Pro Musica al vanuit zijn jeugdjaren omdat zowel JMA Waelrant, zijn Antwerpse thuisbasis, als JMA Pro Musica elkaar steeds tegenkwamen in dezelfde categorie tijdens het Europees Muziekfestival voor de Jeugd te Neerpelt.

Werner was dan ook van in het begin heel enthousiast om de vzw mee vorm te geven. En van het één kwam het ander, van medevoorzitter werd hij, in navolging van Filip Vanlancker,  ook voorzitter.

Filip Vanlancker  


secretaris   


Filip is de enige en echte ancien binnen de werking van Pro Musica. In de analen van Pro Musica komt Filip voor het eerst ter sprake in het jaar 1975.

Filip was eveneens de bezieler van de oprichting van de huidige vzw van dewelke hij ook de eerste voorzitter was. Filip is, naast een van de eerste bezielers van Pro Musica, ook de oprichter van het blokfluitkwintet Rondo, een blokfluit-ensemble dat momenteel niet actief is. Na enkele jaren van inactiviteit is Filip opnieuw als secretaris toegetreden tot Pro Musica.

Frederiek Vancauwenberghe


penningmeester


Frederiek is in het eerste decennium van deze eeuw bij Pro Musica komen aankloppen om saxofoonlessen te volgen. Tijdens zijn carriere bij ons hebben wij zijn interesse bemerkt om iets meer te betekenen voor onze organisatie. Hij is dan ook, in navolging van Wim Popelier, aangesteld als penningmeester van onze vereniging